torsdag 9 juni 2011

Släpp ungarna loss ...

... det är Torp.
Jag blir så glad, när jag ser alla barn och ungdomar, som får uppleva denna miljö, får höra om Jesus, på det sätt, som de kan ta emot på och vara med i lovsång och bön
1974 var jag på Torp för allra första gången. Visste inte då ens var det låg. För mig var det lika med HF och Frank Mangs. Sen gick det många år ........ Mycket har förändrats under årens lopp.

Vår dotter hamnade i Åsbro, Örebro, gifte sig och bildade familj där och avslutade sina studier på Örebo Missionsskola. (Örebro Teologiska Högskola) Då hade det börjat: Midsommarkonferens ... Torp ... Barnkonferens ... Ungdomskonferens. Maria blev mer och mer engagerad i konferensens barnkonferens. Vår midsommar kom också att handla till en del om Torp.

Våra tre barnbarn i Örebro (numera Stockholm/Tullinge) är inte födda på Torp, men har vuxit upp MED Torp. Och vad det är vet väl alla??!
Maria berättar om yngsta dottern Maja, 4 år, som på studsmattan kommer i samspråk med den några år äldre grannatjejen. "Vi ska åka till Torp." berättar hon. "Vad då Torp?" undrar tjejen. "Torp", förklarar Maja. "Men vad är det?" frågar granntjejen. "T O R P !" nästan skriker Maja, för att kompisen verkligen ska fatta, vad hon pratar om.
Det vet väl alla, vad Torp är! Det tror i alla fall en 4:åring, vars mamma är koordinator för barn- och ungdomskonferensen. Och där Torp präglar familjelivet stor del av året.
dagligen
"Torp är en midsommarvecka ute på Närkeslätten, som inte likanar de andra femtio veckorna under året. Helt plötsligt är vi jättemånga, som tror på Jesus, samlade på en och samma plats. Det är härliga möten för stora och små. Och det tror jag är viktigt att få uppleva. Det präglar oss, kanske för resten av våra liv. Torpkonferensen kan få vara en "enegispruta" till livet tillsammans med Jesus under resten av året." Från Marias krönika i EFK:s Direkt nr 3 juni 2011

Midsommarkonferensen på Torp har också berört oss. Det är en självklarhet att att delta där åtminstone några dagar.

Välkomna till Torp! Gör ett en-dags-besök, en kväll, kom för några dagar eller hela veckan.

Många kristna konferenser under sommaren betyder oerhört mycket för många människor. Men - det är knappast tillräckligt att vara "konferenskristen" för att ha ett rikt kristet liv. Vi behöver dagligen en nära-Jesus-upplevelse. Framför allt, när det känns mörkt och hopplöst eller torrt. Jesus finns alltid med!

1 kommentar:

  1. Jag har mottagit din beställning av styvmorsvioler. Vilken färgskala vill du ha dem i eller ska det vara lite blandat? Du når mig lättast på mail ina.ekstrom@hotmail.com

    SvaraRadera